English version   

 

Ati Emmerik     geboren te Rotterdam  

 

Woont en werkt in Purmerend   

 

Emmerik studeerde van 1975 tot 1991 in de beslotenheid van haar atelier. 

 

Het traject van ontwerpen bronzen afwerken polijsten, patineren, matrijzen maken, en steenhouwen met gebruik van diversen materialen om ruimtelijk vorm te kunnen geven zoals Klei Was Gips Speksteen, Natuursteen, Beton ,waren buitengewoon interessante en vooral boeiende jaren van ontdekkingen voor Emmerik.

Zoeken naar een kunstvorm in combinatie met een lijnenspel dat samengaat met het spanningsveld was en is voor haar nog altijd de grootste uitdaging. De creatie,s zijn veelal geabstraheerd figuratief met een voor Ati kenmerkende eenvoud en verstilling die hun oorsprong vinden in vrije expressie. Tot vandaag de dag is de zoektocht naar schoonheid en harmonie nog lang  niet volbracht, beeldend in brons geeft haar nog elke dag veel inspiratie tot vernieuwende creativiteit.Bewust koos Ati er voor om tijdens haar zoektocht naar vormen toch vooral dicht bij zich zelf te blijven,.dat bracht haar naar autodidact kunstenaarschap. De vele driedimensionale ontwerpen vonden hun weg naar tentoonstellingen en galerieën binnen en buiten Europa.

Ati  Emmerik werkt ook in opdracht. 

 

Kleine selectie  Exposities

Park Merwestein  Dordrecht / SBK Haarlem / De Booghgaard Callansoog / Galerie Cattani Leiden / Jacobs Galerie Harderwijk / kunstuitleen Westfriesland Hoorn  / Galerie Girardino Berg en Terblijt / Beeldenroute Beemster / Galerie Annee Haarlem / Werk van Ati Emmerik is opgenomen in gemeentelijke particuliere en bedrijfscollecties in Nederland, België, Duitsland, Curaçao, Frankrijk, Canada, en de Verenigde Staten.

 

Note . SABATICAL

Ati Emmerik deed van 2011 tot 2014  maar een enkele tentoonstelling,ze was toe aan vernieuwing

 

Onder Button : Recent werk , ziet u een kleine selectie van deze nieuwe ontwerpen .